látogató
számláló
Szállítási információk | Cialis Rendelés

Rendelés, megrendelés tájékoztató.

Kifizetési módok, termék átadása-átvétele

Rendelés, megrendelés tájékoztató.A vásárolt terméket a következő úton lehet megfizetni és kézhez kapni:

előre való utalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legolcsóbb, mert a szállítási, csomagolási, amellett további anyagi terheket mi álljuk.

Postai utánvétellel a doboz átvételekor a postá(s)nak kiegyenlíteni a termék utánvételi árát, az alapján, hogy a postástól magától veszi át a küldeményt, vagy a postán. Az utánvétel összegének kiegyenlítésekor kapja meg az igényelt árucikkeket.

előreutalással való vásárlás valamint birtokba vétel: az előreutalás oly aspektusból lehet előnyösebb, hogy ekkor a postai szállítás díját cégünk fizeti, így sokkalta kevesebb pénzért megvásárolhatja az árut. Ahogy megérkezett a fizetség kereskedésünkbe, akkor aznap feladjuk a küldeményt, ekképp 2-3 nap leforgása alatt realizálható az egész, valamint jobb árú is.

előre utalásnál kérjük küldjön a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet és akkor mi azonnyomban elküldjük azokat az adatokat elektronikus levélben Önnek, amire utalni szükséges a termék árát. Utalás közleményének rubrikáiba írja be ugyanazt a nevet, irányítószámot, mint amit a rendelésben is írt nekünk, ekképp könnyebben beazonosíthatjuk. A termék nevét kérjük, soha ne jelölje meg az utalás közleményében, csakis kizárólag a nevét és irányítószámát tüntesse fel, azt, amit a megrendelés esetében megadott!

Amint megkaptuk az utalást (ez rendszerint egy-két óra, illetve 1 nap), arról SMS-ben tudósítanak bennünket, és ezzel aznap már postázzuk is az árut ajánlva, utánvétel nélküli levélként, amely 1, illetve maximum 2 nap alatt garantáltan megérkezik Önhöz, persze tapintatos dobozban.

Postai illetve futárszolgálati utánvételes fizetés továbbá átvétel: Az utánvétellel való fizetési mód a legismertebb azonfelül leggyakoribb. A postás a megrendelő címére szállítja a terméket azonfelül az utánvételi költség kifizetésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagosan megállapítható, hogy 20 000 forintig bezárólag 1-2 dobozos megrendelés esetén elsőbbségi felárral postázott küldemények összes szállítási, és más egyéb költsége csupán 1500 forint. Eme ár felett, valamint a küldemény súlyának növekedése miatt, még 1800-2100-2700 Ft is lehet az extra szállítási összeg. Az igényléskor ezt a fuvar összeget hozzászámítja a számlázó rendszerünk az árucikk fogyasztási árán túl, ekképp tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi is lesz majd a postázás díja, azaz a termékkel együtt pontosan milyen összeget fizet majd.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét kifejezés azt jelenti érthetően, hogy az eladó ráír a küldeményre egy utánvételi árat, amit szeretne, hogy a vevő a birtokba vétel folyamán kiegyenlítené. Az utánvételi ár a mi esetünkben az árucikk fogyasztási árából, a postaköltségből, és a csomagolás költségéből tevődik össze. Láthatóan ez az utánvételi összeg a vásárolt terméket extra költségekkel növeli, amelyet a megrendelőnek muszáj megfizetnie. A postai utánvéttel zajló kifizetés esetében a futárnak szükséges megfizetni a küldeményen szereplő utánvételi összeget, és akkor a terméket megkapja. Amennyiben nincsenek otthon a címen, ír egy értesítést. A másik lehetőség a postán maradó utánvételes csomag, amelynél a postahivatalban marad a küldemény, nem kerül kiszállításra azonkívül mivel Önnek nem szükségeltetik a saját lakcímét közölnie az igényléskor, eszerint semmifajta értesítőt sem fog kapni a postától, hogy jött csomagja, ezért Önnek kell befáradnia a postahivatalba valamint kifizetni az utánvét összegét. A postán maradó csomag intézése azért nem ilyen áttekinthető, hogyha így kívánja választani a vásárlását, mindenféleképpen olvassa el ezt, mert feltéve, hogy már többször rendelt ezzel a módszerrel, akkor is átalakultak a kézbesítési szabályai, amiket itt olvashat el mélyrehatóan.

Kiszállítás postahivatalban maradó küldeményként

Kérjük, mindenképpen böngéssze át e postán maradó ismertető részt, mert még ha Ön már sűrűn is rendelt postán maradó küldeményt és minden simán ment, viszont mostanában nagymértékben átalakultak a postahivatalban maradó küldemények rendszerére meghozott előírások!

Ez többnyire a legbonyodalmasabb átvételi eljárás a tények szerint, számos okból kifolyólag is.

A kisméretű posták, vagy a plázákban, vagy üzlet központokban található postahivatalok nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, eszerint azt visszaküldik a faladójához. Azt ajánljuk, hogy a szóban forgó város, vagy település központi postájára (főpostájára) címezzék a megrendelt terméket, hogyha megvalósítható, és máris sokkal kevesebb probléma lesz a birtokba vételnél. A postakeresűben az olyan kisebb posták, és plázák- bevásárlóközpontjainak postái is benne vannak, ahol nem lehet postán maradó küldemény, azaz kérjük ne ezeket, hanem a központi (fő)postahivatalokat válassza ki!

Temérdek ember nincs tisztában vele, hogy a postahivatalban maradó csomagok esetében semmilyen értesítést sem kapnak a postástól. Hiszen nem is tudnák milyen címre küldeni az értesítőt, mert az Ön saját címét nem írta meg az igényléskor, hanem csupáncsak a posta elérhetőségét, amit a postakeresűben jelölt ki. Ezt súlyosbítja még, hogy számtalanszor azt válaszolják a postahivatalba besétáló személynek, hogy nem küldték el, vagy eltűnt. Az ilyen esetekben kérjük, írjon cégünknek a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet, ahol mi e-mailben elküldjük Önnek a rendelés alkalmával kijelölt küldeményt azonosító számot. Ezzel már garantáltan átadják majd Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe a terméket pakoltuk.

A postán maradó csomagok beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem oda kérte postahivatalban maradó küldeményként,abban az esetben átszállítják az Ön által megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön csomagját. Ha az 1-es számú postára kérte, akkor ott marad az 1-es számú postahivatalban.

Legfontosabb tennivalók: A postán maradó csomagoknál soha semmilyen esetben sem hagynak Önnek értesítőt, ekképp Önnek kívánatos a rendeléstől számítva 1-2 napon belül befáradnia a megadott számú illetve című nagyobb postára az adott településen. Hogyha hét munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, olyankor a csomagot visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Amennyiben a postahivatalban azt közlik, hogy nem érkezett ilyen küldemény, vagy nem találják, akkor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután egész biztos megoldódik a probléma! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetben kérje cégünktől, és mi továbbítjuk Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legjelentősebb gond a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a beérkezett csomagot (levél formájában) nem minden esetben találják meg nyomban a postahivatalban, mindössze egy úgynevezett küldeményeket azonosító RAG számmal, amivel minden postázott küldemény holléte azonosítható. Az ún. küldeményazonosító RAG szám információja szerint már 100%-os valószínűséggel meg fogják találni a megadott postán az utánvételes ajánlott csomagját, és odaadják Önnek az elvileg „még meg sem érkezett” csomagot.Néha előfordul, hogy a postán a minimális ösztönzés amellett a kis fizetés következményeképp, feltéve, hogy nincs kifejezetten elöl a kért küldemény, abban az esetben inkább azt mondják Önnek, hogy nem érkezett meg, vagy nem találják. Emiatt lényeges a küldeményeket azonosító RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomkövetési szám. Eme számot a Kapcsolat menüpont segítségével egy levélben kérje el vállalatunktól.

A megrendelést követő napon a terméke mindig feladásra kerül a délután 4 óráig bejelentett megrendelések esetén. A 16 óra utáni rendeléseket, ha még van kapacitásunk, abban az esetben szokásunk teljesíteni, azonban hogyha nem sikerül, akkor csak következő nap postázzuk őket. A postázott bármely csomag saját küldeményeket nyomon követő RAG számot kap, emiatt kikereshető a postahivatal számítógépe segítségével.

A postahivatalban maradó megrendelést követő másnap, kérésre megírjuk Önnek ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követő számot, viszont ennek hiányában is befáradhat a postára valamint megkaphatja a csomagját, feltéve, hogy normális dolgozók vannak szolgálatban, abban az esetben megkeresik Önnek percek alatt és így át is veheti.

Ha valamely okból mégsem küldenénk ezt a RAG számot elektronikus levélben, abban az esetben vegye fel velünk a kontaktust, ha befáradt a postahivatalba és ott azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a küldeménye, vagy nincs meg. A KAPCSOLAT menüpontban írjon cégünkhöz egy levelet!

Emiatt ennyire lényegbevágó, hogy igazi e-mail címet továbbá telefonszámot adjon meg, hogy a kommunikáció teljes lehessen. Esetleg az ilyen kiszállítási problémánál el tudjuk Önt érni, ha nem reagál az üzenetünkre.

Szállítás hagyományos postai utánvéttel, házhoz való küldéssel

A szokásosnak azonfelül legtöbbször előfordulónak nevezett postahivatali utánvétel lakásra történő kézbesítése folyamán a futár kisebb értéknél (100 000 forintig) kikézbesíti a küldeményt a házhoz, és akkor a birtokba vételkor kiegyenlítheti a postaköltséget az igénylő oly módon, hogy ott rögtön a postásnak kifizeti az utánvételi árat. Az utánvétel ára az igényelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvétes, továbbá csomagolási költségekből áll össze. A rendelésénélamúgy minden esetben szerepeltetjük a kiküldési díjat is részletezve, így elolvashatja, hogy a megrendelt árun túl mennyi lesz a szállítási költség.

SzállításMegadott címre történő kiküldéskor utánvét során, ha nem talál senkit a megadott címen a postás/szállító, illetve esetleg drágább értékű az utánvétel összege, abban az esetben rendszerint hagy egy értesítőt a postaládában.

Sajnálatosan azt kell benyomásaink alapján közölnünk, hogy a kiszállítási ellátás nem minden esetben megfelelő, számtalanszor értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások/futárok valamilyen okból, és ilyenkor küldeményünket visszaküldik hozzánk, mert Ön nem tudhat a csomagunk megérkezéséről, mivel nem kapott róla értesítést, hogy fáradjon be a postára. A megoldás az, hogy a megrendelést követően 48 órával maximum, feltéve, hogy nem érkezik meg az adott lakáscímre a küldeményt, abban az esetben írnia kell számunkra egy levelet a Kapcsolat menüpontban. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot megírjuk Önnek ekkor ezzel bizonyosan ki tudják keresni a postahivatalban.

Probléma, illetve 48 óránál régebbi rendelés esetében, hogyha nem jutott el Önhöz a csomagunk, abban az esetben kérem, vegye fel velünk a összeköttetést úgy, hogy ír egy üzenetet a gondjáról a KAPCSOLAT menüponton át!

Hazaszállítás előreutalásnál

Hogyha Ön előre elutalta részünkre küldemény összegét, abban az esetben az átutalás megérkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben tudósítanak minket, még egyből aznap feladjuk a csomagot. Az árucikket egyszerű buborékfóliás átlátszatlan azonfelül nem kitapintható zacskóba csomagoljuk be alaposan, a tartalmát nem írjuk rá. A diszkrét küldeményünk ajánlva kerül feladásra utánvétel nélkül.

Feltéve, hogy tán nem tartózkodott otthon és így a postás/futár nem tudta odaadni, olyankor hagy egy értesítőt a Ön postaládájában. Ezzel szükséges besétálnia a postahivatalba továbbá birtokba vennie az ingyen kiadott diszkrét kinézetű ajánlott küldeményét.

Amennyiben nem lett bedobva értesítés és már jó pár napja igényelte az árut, olyankor könnyen lehet, hogy a postás vagy a futár nem hagyott ott üzenetet az Ön számára, viszont a postán ott lesz a csomag. Amennyiben még így se találják meg, írjon számunkra a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz lényeges díjtérítési információinkat ennek a lapnak a legfelső részén nézheti meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Szállítás tempója, időtartama, külön sürgősségi szolgáltatás

A hazaszállítás időtartalmának lecsökkentése, azonfelül a kedves vevő mentől jobb ellátása kereskedésünk elengedhetetlen követelménye! Persze a kedvező postázási árakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja és gyorsasága az irányadó, esetleg a futárszolgálat.

A 16 óráig leadott rendeléseknél még aznap lezajlik a dropship, azaz a küldemények kiküldése. Eszerint az aznapi postára adásnál a postahivatal 1-2 nap leforgása alatt biztosítja a küldemények célba érkezését egész Magyarországon belül. Eme időtartam ténylegesen is is teljesíthető. A szállítmányozási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás végrehajtást garantálnak.

Minden csomagot szokás szerint normál elsőbbségi kiegészítő lehetőséggel kérjük, aminek ráadás költsége nem haladja meg a 90 forintot sem.

A vásárló igényelhet postai kivételes sürgősségi lehetőséget is (EMS), mely szavatolja, hogy az aznap lefolytatott rendeléseket másnap a fuvar cég 5600 forint költség fejében a nagyobb városok településein délelőtt 9 órára a kisebb települések esetében legfeljebb déli 12 óráig kézbe adja.

A posta normál elsőbbségi lehetősége nem jelenti biztosan a következő napi átadást, ekképp hogyha bárkinek okvetlen kellenek következő nap a termékeink, akkor igénybe vehet plusz sürgősségi lehetőséget az ún. EMS szolgáltatást, ami esetén a posta szavatolja a másnap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postázás díja, utánvételes kiadások, csomagolási kiadások az igénylésnél

A postai utánvéttel történő fizetés egy költségesebb lehetőség, mivel az áru díján felül a postaköltséget is a megrendelőnek muszáj kifizetnie, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert ott cégünk átvállalja teljes egészében a hazaszállítási azonfelül más járulékos anyagi terheket.

A kiszállítási, becsomagolási, illetve utánvéti kiadás összege általánosságban kisebb értékű termékek esetében maximum 1500 Ft.

Az értékesebb, ezért valamelyest nehezebb csomagok esetén az 1800-2200-2700 forintot is elérheti, viszont rendeléskor a hazaszállítási összeget jelezzük önállóan az árucikk díján felül, ezért pontosan megtudhatja, hogy mennyibe kerül a teljes rendelése összességében.

Az adott kiszállítási, utánvételes, csomagolási összes összeget, ami még rájön az áru árára, azt az igényléskor a számítógépes rendszer részletezi az Ön számára.

A létező legjutányosabb azonfelül legrugalmasabb házhozszállítási módot ajánljuk Önnek a legkomolyabb titoktartás mellett.

bonyodalmak továbbá teendők az átadással, szállítással kapcsolatban

Természetesen a kiszállítást azonkívül a postázást is csak emberek végzik el, ekképp néhanapján hibát véthetnek. Ezzel nem lehet baj, ugyanis minden egyes esetre megvan a kiút a lehetséges kínos bonyodalmak kivédésére.

Nem azt a típusú vagy mennyiségű árut találta a csomagban, mint amit kért a rendeléskor

Minekutána online patikánknak minden nap több száz rendelést kell teljesítenie, ezért néha előfordulhat, hogy valamely figyelmetlenség következményeképpen véletlenül nem annyi mennyiségű illetve nem azt a féle terméket tesszük bele a csomagba. Ezeknek persze roppant csekély a valószínűségük, azonban, amennyiben ez játszódott le Önnel, akkor sincsen probléma, mivelhogy nincs más teendője, mint a weboldal alján található levélküldő panelen küldeni számunkra egy reklamáló levelet, amelyet azonnal kivizsgálunk még azon a napon, valamint hogyha ekképp volt, akkor korrigáljuk a mulasztásunkat magától értetődően díjtalan.

Az árut széttörve illetve elszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatos módon a postázás alkalmával a nem szakszerűen kezelt azonfelül házhozszállított csomagok bizony sérülhetnek. Az ilyen hibás csomagokra a Magyar Posta szavatol biztosítékot, gyógyszerkereskedésünk nem tud kártalanítást fizetni az egyéb fuvar cégek által okozott sérülésekért.

Az ilyen panasz többnyire csupán meglehetősen kevés alkalommal alakult ki, viszont a megrendelők jelezték, hogy a buborékfóliás levél fel van szakadva, de attól még semmilyen baja sem volt a gyógyszernek, ekképp nem akartak a feltételezhető kisebb sérüléseken panaszkodni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Vállalatunk alaposan figyel a villámsebes, aznapi dropshipre (kiküldésre), ekképp naponta feladjuk a du. 4-ig kivitelezett rendeléseket. Ezeknek egy, illetve maximum két nap múlva meg kell érkeznie a teljes Magyarországon belül bárhová. Feltéve, hogy két nap múlva nem jutott hozzá a küldeményéhez, abban az esetben okvetlenül jelezze ezt számunkra úgy, hogy a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet ír a problémájáról, melyben közölje, hogy mely jellemzőkkel valamint milyen árucikket rendelt, mely eddig még nem jött meg.Nem kapta meg a küldeményt időben

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a küldeményét, szerintünk az alábbi okai lehetnek:

• Nem kapott értesítőt, emiatt nem sétált be átvenni a postára, amellett nekünk visszaküldték a csomagot. Ez a hiba általában a postán maradó küldemények esetében következhet be, vagy olyankor, amennyiben a településen az utánvételes küldeményeket intézCsomagkihordó postás/szállító valamint a szokásos postás nem ugyanaz az ember. Ekképp feleslegesen tesz panaszt a már netalántán régről ismert postásánál, minthogy nem is ő végzi az utánvételes küldemények kikézbesítési munkáját. Még megszokott címre történő házhozszállításnál is lehetséges esetenként, hogy nem hagynak ott értesítést, így Ön nem tudhat a küldeményről és pár nap múlva visszaküldik a feladóhoz.

Azt tanácsoljuk, hogy mindenféleképpen üzenjen nekünk, hogyha a rendeléstől számított maximum két munkanapon belül nem nem érkezett meg az ajánlott utánvételes küldeményünk, és akkor mi eljuttatunk Önhöz egy küldemény nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud fáradni a postára és odaadják Önnek értesítő nélkül is a csomagot. Eszerint két napnál tovább semmiképpen se várjon, hanem írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül egy levelet!

• A csomag a postán elveszett. Ilyen esetben Önnek csakúgy jeleznie szükségeltetik felénk, hogy a küldemény nem érkezett meg. Mi utánanézünk, és feltéve, hogy elveszett a csomag, abban az esetben ennek az árát a postahivatal kereskedésünknek megtéríti, de még azon a napon, amikor ezt megtudtuk továbbá bebizonyosodott, hogy elveszett, akkor mi mindjárt elküldjük Önnek újfent a kért árucikket és így az azt követő napra feltehetőleg oda is érkezik.

Erre egyébiránt csak egyszer volt ez ideig példa. Az a leglényegesebb, hogy amennyiben nem kapta meg a csomagot, abban az esetben feltétlenül jelezzen számunkra, mert abban biztos lehet, hogy elküldjük még aznap adélután 4 óráig feladott rendeléseket!

• Nem lett feladva a küldemény.

Online gyógyszertárunknak mindenkor van raktáron akármilyen mennyiségű készlete, eszerint majdnem garantált, hogy nem történhet meg, hogy kifogyunk a termékekből, valamint nem áll módunkban postázni a kért árucikkeket. Talán előfordulhat az, hogy az igénylés kitöltése után valamely levelezési szolgáltató nem küldi át a megrendelést vállalatunkhoz. Ilyesmire még nem tudunk egyetlen precedenst sem.

 

Nyomkövetési vagy küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám eljuttatása az Ön számára e-mailben, hogyha eltűnt a csomag

Amennyiben azt a tájékoztatást kapja a postástól, vagy a postától, hogy semmifajta küldeménye nem jött Önnek, abban az esetben kvázi bizonyos lehet abban, hogy a postahivatalban elkeveredett a csomag. Ekkor egy ún. küldemény nyomkövetési RAG számot igényelnek, mert az összes küldeménynek létezik egy egyedi azonosító száma, és annak segítségével már kikeresik az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépbe beírva. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, vagy bemondását mindenkor a postahivatalban kívánatos elvégezni, és nem a postásnak/futárnak mondani, hogy nézzen utána.

Eme küldeményeket azonosító szám általában 2 betűvel kezdődik továbbá 14 számból álló számsor követi. A két betű, amikkel kezdődik, az „RL” és utána 14 darab szám.

A csomagját 16 óráig lebonyolított igénylésnél még aznap postázzuk, és egy vagy két nap elteltével már át is veheti. Feltéve, hogy maximum két nap múlva nem érkezett meg, akkor mindenképpen juttasson el nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet a problémájával – adataival, és mi azonnal választ küldünk és elküldjük Önnek ezt a küldeményeket nyomon követő RAG számot. Eme RAG számmal be tud menni a postahivatalba, ahol ezzel már a számítógépes adatbázisba begépelve egyértelműen tudják, milyen küldeményről érdeklődik, amellett előkeresik az Ön számára.

Diszkréció, küldemény látványa- külleme

Cégünk fő irányvonala a tapintat! A rendelése semmilyen esetben se fog kiderülni senki felé, azt harmadik félnek nem kézbesítjük. Sok ügyfélnek jókora zavartokoz, hogy hová is szállíttassák a küldeményt, nehogy bárki is rájöhessen. Még a szüleivel vagy más közös háztartásban él valakivel és emiatt nem kíván kényes kérdezősködéseket, ezért bukkan fel a dilemma, hogy milyen címre küldesse a küldeményt?

A válasz pofonegyszerű azonfelül persze a legtapintatosabb. Egy nagyobb postára postán maradó levélként. Amiatt is annyira praktikus ez a módszer, mert Önnek még a személyes adatait sem kell számunkra átadnia, hanem csupáncsak annak a postának a számát illetve a címét (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből fog tudni kiválasztani. Azért ez a dolog nem ilyen pofonegyszerű, jó egynéhány ismertető azonkívül dolog van a postahivatalban maradó küldeményeknél. Feltéve, hogy postahivatalban maradó csomagot szándékozik igényelni, azaz hogy, hogy a postahivatalban benn maradhasson a csomagja és ne szállítsák házhoz, olyankoraz alábbiakat feltétlenül tanulmányozza át részletesen: szállítás postahivatalban maradó csomagként!

A tasak illetőleg a küldemény külseje

A házhozszállított küldemények külseje és látványa végtelenül szerény, semmi nem jelzi a tartalmát. A feladója egy magánszemély lesz a kényes kíváncsiskodás megelőzése céljából. A csomagot szokásosan mint levelet postázzuk, mert ekképp olcsóbb a csomagnál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, amit nem lehetséges kitapintani sem, azonfelül eszerint nem szokott megsérülni sem a küldemény tartalma, esetünkben a készítmények.

A kisebb értékű vagy súlyú- illetőleg méretű rendeléseket szóval egy béléssel rendelkező levélben postázzuk, amelynek látványa az alábbi képen figyelhető meg:

A jelentősebb értékű, illetve súlyosabb, nagyobb méretű igényléseket kartondobozban adjuk postára.

Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor adott telefonszámon

A rendelésben jelzett telefonszámon csupán teljesítési, házhozszállítási gondok esetén hívjuk fel a végső esetben, feltéve, hogy leveleinkre nem válaszol semmit. Az igénylés tudomásul vétele miatt semmiképpen se értesítjük telefonon, hanem pusztán egy visszaigazoló elektronikus levelet juttatunk el az Ön számára.

Még abban az esetben hívnánk fel Önt, ha sürgős szállítást kíván a következő napra. Hogyha talán a közölt megrendelési információkból hiányzik valami, úgy nem tudjuk teljesíteni az igénylést. A telefonhívásnál minden esetben a megrendelést feladó embert kérjük telefonhoz, azaz megbizonyosodunk arról, hogy kivel beszélünk, továbbá hogyha az asszonya illetve a barátja venné fel a telefonját, akkor se féljen csupáncsak egy téves hívás voltunk rejtett számon, akit nem lehet visszahívni, és visszakeresni. Ebből Önnek nem származik bosszúsága! Ekképp a titoktartás maradéktalan.

 

Jótállás

Gyógyszerforgalmazó vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosultságával bír, továbbá minden árucikkére pénz visszafizetési vagy csere szavatosságot garantál tisztelt vevőinek!

Online gyógyszerkereskedésünkben soha nem történhet meg semmikor sem, hogy a törvénysértő gyógyszerárusokhoz hasonlóan hamisított gyártmányt adjunk el Önnek. Kereskedésünk jó hírneve, legitim működtetési jogosultsága, online patikai azonkívül gyógyszer kereskedelmi felhatalmazása miatt sem engedhetné meg magának, hogy hamisított gyógyszerkészítményt adjon el, mert akkor bevonnák a vállalat minden jogosítványát. Megszüntetnék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszergyártó vállalattal, 895 hagyományos patikával vagyunk szerződésben. sőt még 18 országban léteznekjól prosperáló világhálón működő patikáink.

A következőkben leírjuk Önnek azt a három legkomolyabb szövetséget és testületet, melyek a gyógyszertárak, azonfelül online gyógyszerkereskedések működtetését, szolgáltatását, azonkívül az igényelt, illetőleg kiadott gyógyszereket megvizsgálják továbbá kontrollálják, nem megfelelő minőség esetén beszüntetik a patika működtetését, azonkívül bevonják a működéshez kellő tanúsítványait.

Hogyha a Kapcsolat menüpontra rákattint, akkor előjönnek Önnek a számítógép képernyőjén cégünk azonkívül a netes gyógyszertárunk nevére kiállított legmagasabb szintű nemzetközi gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek hitelesített tanúsítványai. Az engedélyek képekben találni fog domain nevünket jelző sűrű vízjeleket, melyet azért volt szükséges elhelyeznünk rajtuk, hogy a jogosulatlanul funkcionáló, hamisított tablettákat értékesítő webáruházak ne tudják másolni e hivatalos jogosultságok igazolásait valamint átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontnál megtekinthetőek az összes hivatalos adatunkkal egyetemben.

Ezek a legális okmányok megnézésével már kitisztul Ön előtt a kép, hogy kereskedésünk egy hivatalosan üzemelő netes gyógyszerkereskedés, és nem a tucatnyi jogosulatlan hamisított gyógyszerforgalmazó weboldalak egyike, amelyekre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is rátereli a figyelmet.

Cégünk ezen felül csere garanciát, végső esetben pénz visszaadási garanciát is nyújt minden portékájára, az alább felsorolt jótállási kritériumok mellett, amennyiben:

• Ön felnőtt korú.

• Ön nem használt kábítószert, tudatmódosító készítményt alkalmazás alatt és előtte.

• Ön komolyan vette a gyógyszerre vonatkozó betegtájékoztatót mindenestül.

• Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó élelmiszert, italt, illetve egyéb különböző terméket a gyógyszer használata során és/vagy azt megelőzően.

• Ön nem szenved szív, máj, vese, tüdőbetegségben azonkívül nem alkalmaz erre pirulákat.

• Ön nem használ nitrát származékot tartalmazó, vagy egyéb különböző értágító, erős vérnyomás csökkentő, vagy vízhajtó szereket.

• Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs semmilyen pszichiátriai gondja, azonfelül nem szed antidepresszánsokat.

• Önnek saját hibáján kívüli okokból nem hatott ez a termék.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét amellett személyes adatait számítógépünkön eltároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás kívánalmainak, amellett a pirula önhibáján kívüli okokból nem használt az Ön számára, visszatérítjük a termék értékét, vagy esetleg elcseréljük egy másik alapanyagú termékre először.

Pénz visszatérítési vagy csere jótállás működése a gyakorlatban

Ha bekövetkezett, hogy Ön valamennyi kritériumot betartotta és még úgy sem használt a gyógyszerünk, abban az esetben dönthet, hogy a pénzét kívánja megkapni, vagy cseréljük ki a patikaszerét egy más különböző hatóanyagú medicinára. Szokás szerint felajánlunk Önnek egy különböző hatóanyagú cserekészítményt, amelyet teljesen grátisz kézbesítünk Önnek. 99 %-ban a más különböző hatóanyag már teljes diadal szokott lenni, mert előfordul olyan eset eléggé ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem hatásos valakinek. Azonban amennyiben megpróbál egy egyéb alapanyagú gyártmányt, abban az esetben meglepődik a hatékonyságtól, továbbá máshogy viszonyul vállalatunkhoz.

Hogyha vissza kívánja kapni az árát

Akkor nincs egyéb dolga, mint, hogy küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontba egy panaszos üzenetet, és majd kap egy Claims Identification Number-t, nevezetesen egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, adjon fel a vállalatunknak egy kérvényt postai úton arra a névre és címre, amelyről a küldeménye jött. Ebben a kérvényező levélben javasoljuk, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, azonkívül a felmerült bonyodalmát az orvossággal összefüggésben. Kérjük, tájékoztasson minket eme levélben, hogy miféle hatást és mellékhatást vett észre a tabletták alkalmazásakor, illetve az összes, a hatásával összefüggésbe hozható cselekményt. Például fogyasztott-e koffein-tartalmú italokat, illetve szeszt a szedése előtt illetőleg közben, illetve szedett-e együtt vele más különböző patikaszereket, amellett hogy mennyi idős. Hogyha postázta ezt a papír alapú írásos levelet a szállításkor kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben kérjük, juttasson el számunkra ismét a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet, amelyre egy napon belül válaszolunk.

Amennyiben megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a levele és nyilvántartásba vettük /4-10 nap/, azután ellenőrizzük ,hogy mi történhetett, amellett ha Ön a betegtájékoztató szerint használta a szert amellett az összes alapvető előírásunkat teljesítette, abban az esetben jogosult a garanciára, ekképp visszatérítjük Önnek a pénzét! Kérjük szépen, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírással készült levelében megírni az utaláshoz kellő személyes adatait. Csak kézírásos kérvényt fogadunk el, mert azt le kell fénymásolnunk valamint elküldeni a központunkba adminisztrálni. Feltéve, hogy bármelyik adatot nem küldi be, ami kell a pénz visszafizetési jótállás érvényesítéséhez, akkor az utalást nem tudjuk lebonyolítani. elsőnek, kérjük, postázza vissza nekünk a megrendelt tablettákat, amely nem volt hatásos, és mi ellenőrizzük, hogy cégünktől van-e. A megrendeléskor mindenkor egy jól elrejtett megjelölést teszünk a tabletta levelére, dobozára, így felismerjük, hogyha nem vállalatunktól ered a visszaszármaztatott holmi. A pénz visszafizetési jótállást kizárólag akkor fogjuk érvényesíteni, ha a gyógyszerkészítmény leveléből /bliszter/ csupáncsak konkrétan maximum 1 tabletta hiányzik, illetve Jelly esetén 1 tasak. Amennyiben egynél több tabletta/tasak nincs benne, akkor nem tudjuk egyik fajta garanciát sem megadni Önnek még aktív reklamáció esetében sem!

Amennyiben Ön a garanciáját meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, a Kapcsolat menüponton át írjon hozzánk egy levelet, átadva benne a Claims Identification Number-t, azaz a különleges panaszbejelentő azonosítási számot, és tüntesse fel a bankszámlaszámát továbbá az utaláshoz szükséges összes adatát. Amennyiben ezeket az adatokat délután 4 óráig elküldi nekünk, abban az esetben még azon a napon visszatérítjük a kifizetett összeget, ami 24 óra alatt jelentkezik a számlaszámán. Erről egy képernyőmentést tárolunk el, feltéve, hogy netalán bizonyítanunk kell, hogy utaltunk Önnek. Az igénylés feladásával ezeket a szabályokat Ön jóváhagyja.

Ha ki kívánjacserélni a készítményt

Amennyiben az Ön számára valami okból nem volt eredményes a küldött patikaszerünk, vagy talán nem reagált kedvezően éppen arra a hatóanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem megy semmire, hanem szívesebben megpróbálkozna egy tesztelne egy másmilyen hatóanyagú készítményt, abban az esetben kérjük, legyen szíves, küldjön nekünk egy panaszbejelentő pár soros levelet a KAPCSOLAT menüponton keresztül. Ilyenkor majd adunk egy Claims Identification Number-t, magyarul egy panaszbejelentő azonosító számot.

Ezt követően juttasson el nekünk egy kézzel írt papír alapú kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely a megrendelt csomag átvételekor feladóként meg volt jelölve! Eme levélben szépen kérjük, írja le az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy milyen címre óhajtja pontosan a csere szert azonfelül azt is, hogy mire igényli, hogyha kicserélnénk a készítményt! alapvetően felkínálunk Önnek a tapasztalatunk alapján egy attól különböző hatóanyagú gyógyszerkészítményt, mely gyógyszerkereskedésünk gyógyszerészei szerint már hatásos lesz. Amennyiben a két patikaszer ára nem teljesen azonos, az utalással, megbeszélést követően lebonyolítható.

Ezt követően Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs más teendője, mint hogy feladja postán ajánlott levélként, a kézírásos offline üzenetet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a cserélendő árucikk nevét, a Claims Identification Number számával, magyarul a csak erre az esetre vonatkozó panaszbejelentő azonosító számával egyetemben); és a megrendelt küldeményén látható Feladó nevére valamint postafiók címre (ez lenne cégünk) a megmaradt valamint felnyitott árucikket szíveskedjék visszajuttatni.

Amennyiben megjött cégünkhöz a visszaküldött árucikk, az Ön személyes adatai azonkívül a Claims Identification Number, abban az esetben azt feldolgozzuk majd pár nap elmúltával a kérelmében szereplő adatok szerint házhoz szállítjuk az Ön részére a csere gyógyszert. A saját kézzel írt offline (papír alapú) kérelem azért szükséges, mert cégünknek le szükségeltetik másolnia a nekünk megírt kérelmét azonkívül el szükséges küldeni a központnak az irat rögzítése érdekében.